23 de setembre del 2018

Posets 3.369m

A la feina del Roger existeix un grup de muntanya més o menys definit i que fan sortides de tant en tant. Després d'una primera proposta al Taillón, fallida per mal temps, ens reservem el cap de setmana de la Mercè -ja que així disposem de tres dies- per fer el Posets (que amb 3369m és el segon cim més alt del Pirineu)  amb l'Adrià, el Pau i l'Anna Julià.


Aquest cop, finalment les previsions de temps  són molt bones!!!  Vaaamos!

Dissabte passem per Barna a buscar la resta del grup per dirigir-nos a Eriste, al pirineu de Huesca, el poble més proper al nostre objectiu del cap de setmana. Allà fem un menú per agafar forces i tot seguit ens dirigim amb el cotxe fins l'aparcament del pont d'Espigantosa (1550m). La pista fins a aquest és força bona (al principi inclús asfaltada) tot i que amb cotxes baixos, sobretot si van carregats, cal vigilar una mica amb rocs que sobresurten. 

A peu ja, tirem amunt direcció al refugi Ángel Orús (2150m). Anem força carregats ja que portem tot el necessari i una mica més per fer nit d'acampada perquè quan vam intentar fer la reserva al refugi, de 95 places, aquest ja estava ple :-(


Arribem al refugi amb menys temps del previst (1h 30'), prenem alguna cosa i continuem en busca d'on passar la nit. 


Si es vol acampar, s'ha de fer com a mínim a mitja hora del refugi i, degut a què ens trobem en un parc natural, les tendes s'han de posar a la posta del sol i tornar-les a treure a primera hora del matí. La nostra intenció inicial era acampar en un llac (ibón) prop la Canal Fonda. Però com que s'atansa la nit, després de caminar uns 50' des del refugi decidim posar les tendes en un lloc força acollidor tot i no tenir l'ibón al costat! Des d'allà disfrutem d'una magnífica posta de sol!


Sopem a la llum de la lluna (gairebé plena!) amb una tranquil.litat absoluta. I dormim la mar de bé, a la nit va fer una mica de fresqueta, 3 o 4 graus, però no va fer apenes humitat, així que del tot soportable.


Diumenge, després de plegar les tendes i deixar tot el necessari amagat per no portar-ho fins al cim, encarem muntanya amunt. De seguida ens trobem a la Canal Fonda on cal destacar que hi ha dues plaques de neu. La primera és necessari travessar-la per dos punts (i a primera hora del matí està força dura, per tant no està de menys portar uns grampons). Un cop travessada, es pot pujar pels laterals sense gairebé necessitat de tornar-la a trepitjar.



Un cop al coll del Diente de Llardana (a 3010m) parem a fer un descans abans d'encarar el desnivell final. Un noi d'un altre grup s'enfila amb poc temps fins a dalt del Diente de Llardana, tot i que a simple vista l'ascens sembla força difícil per la verticalitat.


La part que ens queda fins al cim del Posets té força pendent, però amb calma anem pujant tot gaudint de les vistes, que cada vegada s'obren més, fins a superar la cresta final que ens portarà al cim.



Un cop al cim, a gaudir una bona estona d'unes vistes immillorables als cims dels voltants. 


De baixada, l'Adrià i jo ens avancem ja que volem pujar al Diente de Llardana (3091m), que de pujada ens hem quedat amb les ganes (i al cim el Pep ha confirmat a l'Anna que  encara que no ho sembli, l'ascensió és ben fàcil, pràcticament caminant!).


Novament a baix, continuem desfent camí, ara ja amb neu ben tova i per tant no calen els grampons. Breu parada on hem dormit per recollir les coses i continuem baixant fins al refugi, on parem novament per dinar i prendre algo. Finalment arribem a l'aparcament, certament la baixada al final s'ha fet força dura.



Després del tute (1800 metres de pujada repartits en dos dies i tota la baixada el segon dia) anem a Benasque, on l'Anna ha reservat un apartament de PM (qualitat-preu) on descansarem i així l'endemà farem la baixada amb més calma i millors condicions.

Ens ho hem passat molt bé tot l'equip muntanyeru, ja estem pensant en fer altres activitats! Salut i cames!




Powered by Wikiloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada