29 de març del 2013

Circ de Pessons amb raquetes

Aprofitem el divendres sant per fer una excursió amb raquetes pel circ de Pessons, a Andorra, aquest cop acompanyats del Jordi i la Gemma. Ens dirigim a l'estació d'esquí de Grau Roig ja que la ruta comença justament des de l'aparcament principal d'aquesta estació.


Comencem a caminar per les pistes, però poc després ens desviem per un sender força empinat que ens durà al refugi (bar-restaurant) dels peus de l'Estany Primer de Pessons, el qual travessem.


El camí puja primer suaument, i mica en mica es van obrint els diferents cims que engloben el circ, com el Montmalús (2.782m), el Ríbuls (2.827m) i el Pessons (2.864m). La veritat és que gaudim molt de la caminada ja que fa molt bon dia i la neu està en un estat immillorable.


Al final del circ, voregem (gairebé sense saber-ho) l'estany del Cap de Pessons i comencem el retorn. És una ruta circular i en el tram de baixada és quan es troben més estanys. Hi ha tanta neu que alguns ens passen desapercebuts, però d'altres som conscients de que els estem travessant. En l'Estany Rodó calculem el gruix de neu acumulat sobre el gel: més de 65 cm.


Els trams més drets els baixem de cul, fins tornar a trobar el refugi-cafeteria, on dinem. Des d'allà i fins al cotxe, baixem aprofitant les pistes esquiables.


Aquest racó dels Pirineus ens ha agradat força i ja tenim ganes de tornar a fer aquesta ruta a l'estiu, per veure-ho des d'una altra perspectiva, descobrir els estanys que "ens hem perdut" i per poder pujar al Montmalús i el Pessons.

El track a wikiloc es troba el següent enllaç: Circ de Pessons



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada