12 de desembre del 2010

La Saca i el Martell

Anem a escalar a Montserrat amb el Pep, que ens proposa la Saca Gran per la via Aresta Brucs (nº3)-a la regió d'Agulles-, una proposta molt bona ja que en tot moment ens ha tocat el sol i s'estava de conya.


Aparquem a Can Maçana, seguim fins al coll de Guirló, passem la Portella, i seguim a l'esquerra per després superar unes cordes fixes de colors. Abans d'anar a peu de via, pugem Els Merlets fent una grimpadeta i esmorzem al mirador del replà de l'Agulla del Capdemunt, que té bones vistes.


L'Aresta Brucs és una via de gairebé 90 metres, que consta de tres llargs. Via de IV+ amb algun pas de V, depenent de la resenya. Algun tram és una mica complicadillu però a nosaltres ens ha agradat molt.  L'anècdota? a l'Anna li ha caigut una bamba des de la segona reunió fins a baix!!


Per baixar rapelem 20 metres fins a un coll i desprès seguim fins a peu de via per una canal força dreta i erosionada, en la qual cal anar amb compte.

Com que no en tenim prou decidim pujar al Martell. Queda just al davant de la Saca i la pujem per l'Aresta Nord-Est IV, (nº7). És una via d'una sola tirada però gairebé sense equipament, que com a l'anterior, el Pep n'ha tret de nou les castanyes. El descens també és un ràpel de 20 metres.

1 comentari:

  1. Iep! Ja veig que disfrutant dels encants de Montserrat no? jeje.
    Molt bona la piada! només hi falten les dues ressenyes de les vies! així qui vulgui repetir l'assanya ho podrà fer!
    Una abraçada pels dos!

    ResponElimina