16 de març del 2014

Ferrada Cala del Molí

La via ferrada Cala del Molí, a Sant Feliu de Guíxols, és molt especial: és de les poques (potser la única) amb un recorregut que s'endinsa al mar. En gairebé tota la via, especialment en cadascun dels cinc ponts nepalís, tenim aigua sota els nostres peus, una sensació realment molt xula!   I per si això fos poc, ha estat més de deu anys tancada així que encara teniem més ganes de resseguir-la  - un per primer cop i l'altra per repetir-la després de ¿quinze anys? -


Un cop a la zona propera al port de Sant Feliu, cal trobar el carrer Sicília, un carrer sense sortida on aparcarem. Ideal posar-lo al GPS perquè costa de trobar (i d'indicar)...   L'aproximació a l'inici de la VF és molt curta, només cal baixar unes escales i seguir un camí a mà dreta que ens hi portarà.

Després d'un primer tram de baixada tipus camí equipat i d'esperar més de deu minuts el nostre torn (i creiem que encara vam estar de sort, que després nostre allò semblava la rambla!) comencem "en sèrio" la via: amb trams laterals facilets i dos primers ponts.


El recorregut continua donant la volta lateralment a les roques que estavem 'resseguint', (de fet hi ha un moment en que tornem a estar a un pas de l'inici de la VF) amb un tercer pont i algun tram una mica exposat. I enllaça, gràcies al quart pont, a la següent banya de roca que es voreja.


En la nova paret ens esperen més trams laterals i algun petit desplomet que ens farà patir una mica, més que res pel fet d'haver d'avançar en diagonal. Encara queda un últim pont i algun tram de plaques i cadenes, i ja podem donar la via per finalitzada.  Se'ns ha fet molt curta!


Sens dubte una ferrada molt concorreguda però realment espectacular!
I magnífic també el dia, en ple mes de març!

El track del recorregut és el següent:  VF Cala del Molí

Quan acabem ens apropem amb cotxe fins al centre del poble i visitem el port, l'antic monestir, la porta ferrada, els carrers del centre, la plaça del mercat... fent temps per esperar el merescut dinar.  Ja que l'ajuntament ha decidit reobrir la via, s'ha de fer 'gastu' al poble!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada