19 de maig del 2013

Sant Llorenç del Munt: del Montcau a la Mola

Quedem a la Urbanització Cavall Bernat, de Matadepera, amb ¡¡tots!! els companys de feina del Roger. Allà hi deixem tres cotxes, ja que serà el punt final de l'excursió d'avui. Amb els altres tres cotxes ens dirigim al Coll d'Estenalles.


La ruta comença pujant per un camí asfaltat a la dreta de la carretera, i poca estona després ja veiem el Montcau (1.057m), el primer cim d'avui. El camí és molt ample i facilet, marcat amb cordes i tot! Només cal grimpar una mica en el tram final.


Un cop fet el cim descendim el tram de la grimpadeta i seguim fins al Coll d'Eres. Allà ens desviem uns 15' de baixada per veure la cova Simanya gran, molt humida degut a les pluges dels últims dies.


Tornem pel mateix camí i de nou a Coll d'Eres busquem les necròpolis per fer-hi una visita ràpida, i seguim direcció a la Mola (1.104m) per la concorreguda carena del Pagès. Durant aquest tram gaudim d'un temps fantàstic, tot i les males previsions que havíem sentit, que encara ens farà gaudir més de les vistes d'alguns miradors. Dinem en un lloc al sol, amb vistes a la Mola. 


Després de menjar seguim un curt tram de baixada, i de seguida ens trobem amb la pujada final al cim de la Mola. Un cop a dalt visitem el monestir romànic de St. Llorenç del Munt.


Ara només falta baixar fins a Matadepera. Hem estat de sort, ja que comença a fer alguna que altra gota els últims 10 minuts abans d'arribar al cotxe, que ens farà anar amb compte amb les pedres, ja una mica relliscoses.

El link a wikiloc és el següent: Coll Estenalles - Montcau - Mola - Matadepera


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada