19 de febrer del 2011

La Roca del Corb i Sant Honorat

En un primer moment havíem decidit anar a Pont de Suert, on ens esperava la ferrada Tossal de Miravet, però la mandra del matí ens fa anar finalment a caminar a sobre Peramola, concretament a la Roca del Corb, i després allargar l'excursió fins a Sant Honorat.

L'aproximació és senzilla, cal agafar la carretera C14 (Lleida-Andorra) i passat Oliana cal seguir la LV-5118. Poc abans d'arribar a Peramola girem a la dreta seguint un rètol que ens indica Can Boix.


Un cop aparcats, ens dirigim a la Roca del Corb. El conjunt de roques que la formen és impressionant i atípic: semblen roques com les de Montserrat, gens corrents en aquesta zona!


Primer visitem la Casa del Corb, construïda aprofitant la balma de la paret, i després seguim i pugem a veure Sant Salvador, la capella romànica més petita de Catalunya.


I ja per acabar anem a Sant Honorat. Pel camí voregem la roca llarga, on cal passar per unes zones una mica aèries i també fer alguna grimpadeta.  Un cop vista l'ermita de Sant Honorat fem una volta per l'altiplà on es troba i gaudim de les magnífiques vistes.


El recorregut, perfil i desnivells es troben a:  Roca del Corb i Sant Honorat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada