16 de juliol del 2017

Indrets del Bages

Tot i la forta calor que està fent aquests dies, aprofitem el diumenge per fer un a mica de turisme per diversos indrets de la comarca del BAGES.  El primer lloc on anem és al Pont de Vilomara. Aparquem a tocar del majestuós pont gòtic que dóna nom a la població, des d'on comencem una curta ruta que precisament ens portarà a veure un altre pont, el Pont de les Arnaules o Pont Foradat, un pont de roca natural d'uns 13 metres de llarg i 1,5 d'ample que ens va agradar molt.



Allarguem una mica la caminada pujant a la Punta Sabata, des d'on es tenen bones vistes a la població del Pont de Vilomara, al pont gòtic, a Montserrat i a part del Bages.


En baixar aprofitem per veure amb més deteniment el pont gòtic i el seu entorn, que, amb les roques erosionades pel Llobregat, ens va semblar molt bonic. Com a curiositat, el pont té nou arcades però és asimètric: a partir de l'arcada principal en surten tres cap a una banda i cinc cap a l'altra.


De nou al cotxe, seguim fins al barri Manresà de Viladordis i un cop allà fins al riu Llobregat amb la intenció, després de desviar-nos un moment per veure la casa de les set tines,...


... d'estar una estona a la zona dels Tres salts del Llobregat.


Finalment, a la tarda ens apropem a Mura, una població molt bonica i on el temps no sembla que passi.



Sens dubte ha estat un diumenge molt ben aprofitat, descobrint alguns racons que desconeixíem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada