18 d’abril del 2010

Montcorbison i Letassi (Vall d'Aran)

Sempre intentem fer cosetes però de tant en tant hi ha caps de setmana que sobresurten de la 'normalitat'. I aquest ha estat un d'ells: l'hem passat al Pirineu, amb bona companyia, un temps esplèndid i pujant un parell de cims amb neu i amb vistes espectaculars. Què més es pot demanar?

El Montcorbison té 2.172 m i es troba a sobre de Viella, oferint una bona panoràmica de la vall.
L'Amadeu l'havia pujat i deia que les vistes s'ho valien, així que una bona colla (Xavi, Laia, Amadeu, Montse, Vicky, Juli, Roser, Kes, Romeu, Maria, Pep, Roser i nosaltres) ens disposem a passar el cap de setmana a la Vall d'Aran, on la Laia hi té una casa (i quina casa!!), per comprovar-ho.

Per començar l'ascensió cal anar amb cotxe fins a la Bassa d'Oles...
... i un cop allà 'nafent' muntanya amunt. Com que encara hi ha neu, no seguim massa el camí i més aviat cadascú va pujant per la neu. La Vicky (mira-te-la que llesta!) inclús porta raquetes!

Durant la pujada, la perspectiva va obrint-se cada cop més, fins que un cop a dalt l'espectacle és impressionant. Es poden veure cims tan imponents com el Montardo, l'Aneto o el Mauberme, tots encara nevats, cosa que els dóna encara més majestuositat. Les fotos parlen per si soles...



No en tenim prou amb un i seguim per la carena fins coronar també el Letassi, de 2177 m.

La baixada la fem també per la neu, aprofitant-la com a tobogan i gaudint al màxim.

Per acabar d'arrodonir la tarda ens arribem als Uelhs deth Joeu, on les aigües de la glacera de l'Aneto resorgeixen després d'uns 4 km submergides, i al circ d'Artiga de Lin.
I el diumenge el dediquem a anar baixant amb calma, tot passant pel port de la Bonaigua i parant en pobles com Son.
La ruta d'ascensió al Montcorbison i al Tuc de Letassi es troba en el següent link: Montcorbison i Letassi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada