28 de juliol del 2018

Andorra: Ferrada Bony d'Envalira + Pic d'Envalira (2827m) + Pic Negre (2816m)

Com amants de la muntanya i de les ferrades que som, aquest cop escollim passar un cap de setmana a Andorra per apuntar algunes vies ferrrades que encara no havíem fet. De fet, Andorra té 16 VF equipades, les quals el govern en fa seguiment i les té sempre en perfectes condicions.

El primer dia decidim fer la VF Bony d'Envalira tot combinant-la amb el Pic d'Envalira (2827m) i el Pic Negre (2816m). La VF Bony d'Envalira està classificada com a K3 (dels 6 graus que existeixen), és a dir, un nivell intermig; tot i que el fet d'estar situada en alta muntanya li dóna un puntet més de dificultat.

Aparquem a les pistes d'esquí de Grau Roig i ens dirigim cap al sud-est, tot seguint, a partir d'un cert punt les marques grogues "VF". L'aproximació fins a l'inici és d'una hora amb força desnivell.


És una via ferrada alpina, d'una durada de 1h,15min, molt ben equipada i perfectament pensada, amb alguns trams en els quals escassegen les grapes i on cal fer ús de les preses naturals de la roca. La major part de la VF és per una canal i al final es fa cap al cim Bony d'Envalira.



Des del cim seguim carenejant, per tal de fer els cims d'Envalira (2827m) i el Pic Negre (2816m).



La baixada és per una canal molt dreta (a les fotos no ho sembla!!) que es fa força dura i que acaba amb una tartera també dificultosa de passar. Finalment, enllacem a una pista d'esquí que ens durà de nou a l'aparcament de Grau Roig.




Allotjats a Pas de la Casa, aprofitem la resta de la tarda per tafanejar per les botigues, per fer algunes compres i per passejar pels prats a tocar de l'hotel, gaudint del paisatge.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada