8 de maig del 2010

Les Montserratines

Ja feia temps que teníem aquesta zona en ment, així que aprofitem el dia fent una excursió per les Montserratines, unes roques amb formes i composició similars a les de Montserrat.


Aproximació: A Coll de Nargó s'agafa la carretera L-401 (direcció St Llorenç de Morunys) i al km 17 cal desviar-nos cap Llinars. Passada la població seguim fins al Pla de les Guàrdies, un turó amb unes antenes ben visibles. Aparquem uns 200 m abans d'arribar-hi. És recomanable portar gps amb el track, ja que tot i que l'itinerari està força senyalitzat, hi ha trossos perdedors.

La ruta primer és planera però de seguida baixa per un fort pendent, tot passant pel Torrent Mal, on trobem dues fonts. Continuem fins al punt més baix, el Camí del Capellà, des d'on tenim una altra perpectiva de les Montserratines, i poc després ens aturem a dinar a l'ermita de Santa Magdalena. 


Tot el que hem baixat ara cal pujar-ho, així que continuem amunt fins arribar a Serra-Seca, on trobem un recent monument, dedicat a l'etapa 7 del Tour de França 2009 (Bcn - Ordino).   


Fem un tros de carretera però de seguida enfilem per la carena, passant pel costat d'un avenc profunt, ja poc abans d'arribar al punt de partida.

El recorregut, perfil i desnivells de la ruta es troba al següent link: Montserratines

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada