11 d’abril del 2010

Almatret i voltants

Passem el cap de setmana a Almatret, poble natal de la Carme. Almatret es troba al sud de les terres de lleida, just a tocar amb les províncies de Tarragona i de Saragossa.

L'objectiu matinal del dissabte és pujar el Montmeneu, anomenat pels lleidatans (amb bastanta dosi d'humor) "l'Everest del Segrià", tot i tenir només una alçada de 495 metres. ''Oju'' que l'aproximació indicada en algunes webs és errònia: cal agafar un encreuament a mà esquerra a la carrertera que va de Maials a Seròs, aproximadament al km 7,5 (i NO al 17,8 !!)



Malgrat portar un paper amb algunes indicacions que ens diuen que hem d'aparcar al costat d'una masia per fer una ruta de dues horetes, trobem un tractorista que ens diu que hem de tirar més amunt encara. Total, que acabem deixant el cotxe a l'aparcament més pròxim al cim, i clar, pujar el Montmeneu, gaudir de les vistes i retornar al cotxe ens costa només uns 40 minuts, i per un camí d'anada i tornada i no fer una ruta circular com ens agrada.

Ja a Almatret i abans de dinar anem a fer una petita volta en quad/moto amb el Ramon i la Carme, tot visitant el Pou de la Vila...

...i parant per gaudir de les vistes de l'Ebre que ofereix el mirador del Cingle de la Pena i visitar un antic niu de metralladores utilitzat durant la Batalla de l'Ebre.


A la tarda visitem el moll d'Almatret i una antiga fàbrica de ciment, abandonada inclús abans de començar a ser operativa (xaletassos dels enginyers/arquitectes inclosos).


Després anem a visitar la mina de l'Espanyola, de carbó i impressionant! A fora d'aquesta encara hi ha restes dels carrils per on circulaven les vagonetes i els forats per on el deixaven caure.


L'endemà tornem a gaudir de bones vistes en miradors com el de Riba Roja o el de la Presa, i també veiem una fita que limita les províncies de Lleida, Tarragona i Saragossa.


Els dos últims llocs que visitem són el mirador de Faió, des d'on es pot veure com sobressurt del pantà l'antic campanar de Faió-vell, i una cabana de volta...


El track d'aquest últim dia s'ha de seguir amb el link Almatret on també hi ha marcats amb waypoints tots el llocs visitats.

Merci Carme i Ramon per fer-nos de guia. Ens ha agradat molt Almatret!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada