19 de juny del 2010

Ferrada de l'Agulla de l'Aigualcoll

Passem el cap de setmana a la Costa Daurada amb la intenció de fer dues vies ferrades situades a l'Hospitalet de l'Infant: VF de l'Agulla de l'Aigualcoll i VF de les Serres del Mestral. Tot i que són molt properes, no és recomanable fer-les el mateix dia ja que una és molt difícil i l'altra és força llarga. Finalment, només fem la primera.


Per accedir-hi, al km 1129 de la N340 cal sortir a mà dreta i agafar una pista al costat d'una gasolinera (rètol de prohibit), que s'ha de seguir fins travessar l'autopista i l'autovia per dos passos subterranis (cal dir que és molt perdedor). Es pot anar força més amunt amb tot-terreny, però no és el nostre cas, així que aparquem just després del segon túnel i seguim la pista fins a una bassa, des d'on surt un camí que s'enlaira fins a l'inici de la via (total: 1h30').


La ferrada no és molt llarga però és molt difícil i exigent, ja que les grapes estan molt separades i té força desploms on un s'ha de buscar la vida. Té dos trams diferenciats. El primer s'enlaira fins trobar una roca foradada i un pont curtet curtet, i acaba a dalt de tot de la triangular agulla, de la qual es baixa fent un ràppel de 20 metres (imprescindible portar corda!!)



El segon tram, bastant més exigent que el primer, té uns quants desploms xunguets xunguets (un amb escaleta inclosa!) i algun tram amb cadena.


El retorn es fa pel mateix camí.

El track del recorregut, perfil i desnivells es troba al següent link: Ferrada de l'Agulla de l'Aigualcoll

Ens allotjem en un camping entre Miami Platja i Cambrils, i ens estem tot el diumenge mandrejant per la platja i la piscina, descansant braços   : )   Per un altre cop queda pendent la segona ferrada!

1 comentari:

  1. Ja m´emprenya que ma filla hagi pujat a una agulla que jo ni tan sols sabía que existís.
    Pep.

    ResponElimina