29 de maig del 2011

Ferrada Teresina

Fem aquesta ferrada tan i tan clàssica de la muntanya de Montserrat. Aparquem a Santa Cecília i enfilem per la canal de Sant Jeroni tot seguint les marques blaves. Aquestes ens desviaran a mà dreta quan portem una estona de pujada, just on un rètol de fusta indica la VF. 

Abans de començar-la ja passem alguns trams de cadena, que comencen a indicar la dificultat del que vindrà més endavant. L'inici de la ferrada és just al costat de la Canal dels Musclos.  Passats els primers trams, de seguida arribem al pont de roca, des del que hi ha bones vistes.


A partir d'aquí algun tram amb grapes, però la veritat és que el que predomina més en aquesta ferrada són les cadenes. Inclús en algun tram només hi ha el cable de vida.


Arribem a l'alçada de l'agulla de Santa Cecilia (de la qual fem cim)...


...allí trobem dos nois disposats a fer rappel. Nosaltres no portem corda ni vuits, així que desgrimpem l'agulla per la seva part esquerra. Està suficientment equipada com per baixar sense necessitat de fer rappel, però a poc a poc i vigilant molt.


A partir d'aquí, un flanqueig, algun que altre pas, i un torrent que ens acaba portant a la canal final: per nosaltres la part més difícil, principalment al seu inici. 


Al final d'aquesta canal només cal aixecar el cap i ja divisem el cim de Sant Jeroni. Tampoc ha estat tant!! o sí??

Després de dinar, tornem a Santa Cecilia baixant per la Canal de Sant Jeroni.

El track de la via, perfil i desnivells es troben a: Ferrada Teresina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada