19 de maig del 2011

Marrakech

Marrakech és una ciutat amb un encant especial situada al centre-oest del Marroc. Només disposem d’un dia i mig per visitar-la perquè el nostre objectiu és pujar el Toubkal (veure entrada a part: Toubkal), però creiem que hem vist tot el que calia veure.  El millor? El ‘zoco’ dels tintorers, la Medersa i els jardins de Majorelle. Però anem per parts!

Cal començar (i acabar a la nit!) per la immensa, famosa i caòtica plaça Jemaa El Fna, amb les paradetes de sucs de taronja, les de fruits secs, els encantadors de serps, les tatuadores de henna, els micos... i les omnipresents motos.

Just al nord de la plaça hi ha els ‘zocos’, per on passegem tot buscant el de les espècies, les catifes, les babutxes de pell, les làmpades i els tintorers. A més de les botiguetes, també aconseguim veure com treballen els curtidors, els ferrers de les làmpades i els tinters.




Entre els ‘zocos’ trobem el museu de Marrakech, la Kubba i la Medersa de Ben Youssef. Aquesta última és una antiga residència d’estudiants que recorda totalment a l’Alhambra.



A la tarda, una mica cansats de l’estrès dels ‘zocos’, acabem passejant pels voltants de la Kotubia i pels jardins del seu darrere, tot admirant el minaret.


El segon i últim dia el dediquem a visitar el Palau de la Bahia, els jardins de Majorelle i els de Menara. El primer és un antic palau molt gran, ple d’habitacions i de patis centrals.

Els jardins de Majorelle són molt bonics. Tenen tres zones força diferenciades: el jardí de bambú, que ens recorda una mica el bosc de bambú de Kyoto, l’estany de nenúfars, i la infinita quantitat d’espècies diferents de cactus. Una parella de francesos ens van dir que intentéssim anar-hi al migdia i no s’equivocaven: a aquella hora inclús les ombres són una passada.





I ja amb les motxilles per tornar a l’aeroport, anem als jardins de la Menara, que la veritat és que ens deceben bastant. És un palauet amb un estany als seus peus, tot envoltat d’oliveres.


Ens hem allotjat en un Riad que vam trobar per internet però hem pogut comprovar que l’oferta d’allotjament a dues passes de la plaça és tan gran que si mai tornem anirem sense reserva prèvia, ja que la diferència de preu és considerable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada