1 de gener del 2019

Albufera de Valencia

El parc natural de l'Albufera de Valencia resulta un espai natural i rural ideal per passar-hi un dia. El seu nom prové de l'àrab al-buhayra, 'petit mar',  en clara al·lusió al gran llac natural d'aigua dolça rodejat d'arrossars que se situa a menys d'un quilòmetre del mar. Si Valencia ja val la pena per la ciutat en sí, saber que està a només deu quilòmetres d'un paisatge com el de l'Albufera li fa guanyar encara més punts, val la pena passar-hi unes hores veient alguns dels seus indrets.



Recorrent el parc de nord a sud, fem una primera parada a El Saler, on veiem el petit port (no està pròpiament al llac sinó a un petit canal una mica allunyat que hi comunica) i algunes sèquies.


Poc després continuem cap al sud i parem a un mirador al costat, ara sí, del llac de l'Albufera (el més gran d'Espanya), molt a prop de la Gola del Pujol, un canal artificial que uneix llac i mar. Des d'aquest mirador és factible fer una ruta en barca (de 35 minuts i només 4€ per persona) però ho descartem perquè anem justos de temps i preferim veure altres llocs.


Seguidament anem fins a l'Estany del Pujol, un petit llac artificial situat entre el llac de l'albufera i el mar. També se situa al costat de la Gola del Pujol, prop del bosc de la Devesa. De fet, caminem pel costat d'aquest canal, fins a mar: la platja de la Devesa té unes petites dunes.


Una breu parada més per gaudir de l'entorn...


... i de seguida continuem fins a El Palmar, població molt propera al llac. 


Després de dinar (és típic fer-hi parada per menjar una paella valenciana o algun altre arrosset)...


... aprofitem per anar a veure l'embarcader d'aquesta població.


Des d'El Palmar també surten petites barques per veure l'albufera una estona i, si s'escau, gaudir de la posta de sol. Llàstima que no tenim prou temps ja que hem de conduir tres hores llargues cap a casa!!



Nota: Aquesta sortida forma part d'una genial escapada de cinc dies a la província de Valencia, en la que l'aigua va ser gairebé sempre  omnipresent i durant la qual vam poder veure:

Dia1 -  Anna: albufera i gorgs. Veure entrada aquí
Dia2 -  València capital.  Veure entrada aquí
Dia3 -  Chelva: Ruta del agua i  aqüeducte Peña cortada.  Veure entrada aquí
Dia4 -  Chulilla: . Veure entrada aquí
Dia5 -  Albufera de Valencia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada