31 de desembre de 2018

Chulilla i el seu entorn

Chulilla és un poble de la província de Valencia, concretament a la comarca La Serranía. Està enclavat prop d'un congost del riu Turia, les parets verticals del qual són molt cotitzades pels escaladors. No obstant, últimament la població s'ha fet també coneguda per la instal·lació, fa uns cinc anys, de dos ponts penjats que permeten poder entrar amb facilitat al mig del congost.Iniciem l'excursió al pàrquing del nord de la població, plagat de furgonetes d'escaladors. Comencem amb un curt tram de carretera cap al nord però de seguida trobem un indicador (just al costat d'un descampat amb més furgonetes) que ens desvia cap a un primer mirador del congost.  A partir d'aquí, el camí recorre per dalt de la paret de l'est tot seguint l'anomenat Sendero de los plataneros


Allà ens adonem que hi ha quatre cables que uneixen les dues parets, que han instal·lat aficionats a la pràctica de slack line. De fet, ens esperem una bona estona perquè una noia estava a punt de començar el cable més llarg, d'uns  ¡¡ 200 metres !!


Seguim tot veient el Charco Azul des de dalt (hi anirem a la tarda), fem la curvatura del riu i sense adonar-nos-en estem ja a l'altra paret. No triguem gaire a trobar el primer dels ponts penjats, el més llarg.


Un cop travessat aquest, baixem fins a la riba del riu i trobem de seguida el segon pont, aquest, molt poc elevat de terra i força més curt. 


A partir d'aquí, el camí segueix una bona estona el curs del riu pel costat de la paret oest, permetent gaudir de vistes arran d'aigua i de les immenses parets verticals que ens queden, ara, a cada costat. 


Deixem enrere les 'paretotes' i continuem fins a l'embalse de Loriguilla. Estem una bona estona mandrejant arran d'aigua, després passem pel mig de la presa i finalment anem deixant el pantà cada vegada més endarrere.


En un cert punt trobem marques que senyalitzen les pintures rupestres i ens hi arribem.


Després, anem ja apropant-nos a Chulilla, rodejant-la per darrere de la roca en la que queda situada.


Cap al final de la ruta encara queda desviar-nos per veure el Charco Azul des de baix. Ara també hi ha slack liners practicant (de fet n'hi ha un a cada cable), i veure'ls des de baix impressiona força, sobretot quan cauen!  Pròpiament al Charco, hi ha instal·lats uns ponts a la paret però malauradament estan molt malmesos i no ens hi aventurem.Amb l'excursió acabaja i de nou al cotxe, decidim no tocar-lo i anar a veure Chulilla a peu. De la població destaca sobretot el castell, no tant per les seves restes sinó per les vistes que ofereix.La ruta seguida ha estat molt bé i és molt recomanable (no hi ha link al track GPS perquè no va quedar gaire ben gravada). Aprofitem per agrair al Ricard, company de feina de l'Anna, la recomanació d'aquesta excursió!!
Nota: Aquesta sortida forma part d'una genial escapada de cinc dies a la província de Valencia, en la que l'aigua va ser gairebé sempre  omnipresent i durant la qual vam poder veure:

Dia1 -  Anna: albufera i gorgs. Veure entrada aquí
Dia2 -  València capital.  Veure entrada aquí
Dia3 -  Chelva: Ruta del agua i  aqüeducte Peña cortada.  Veure entrada aquí
Dia4 -  Chulilla i el seu entorn. 
Dia5 -  Albufera de ValenciaVeure entrada aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada