25 de febrer de 2017

Circular al refugi Comes de Rubió amb raquetes

Aprofitant que les previsions de temps són molt bones, decidim fer una excursió amb raquetes a la zona més meridional del parc natural de l'Alt Pirineu, concretament una ruta circular des del Port del Cantó, prop de la localitat pallaresa de Rubió, passant pel refugi Comes de Rubió.

L'itinerari, de gairebé 11 quilòmetres, té la particularitat que gairebé tota la pujada es fa en els primers dos quilòmetres i que, en el nostre cas, van coincidir amb poca neu, així que la major part de la pujada la fem amb les raquetes a coll.


Quan ens sembla que la neu ja és contínua, ens calcem les raquetes i de seguida arribem al magnífic Pla Muntaner. Allà la vall s'aixampla molt i s'obren vistes cap a la inconfusible (per les antenes) Torreta de l'Orri i cap a carenes properes.


Un cop la vall es torna a estrènyer, el camí planeja entre bosc de pi negre per l'anomenada Serra Seca, camí que en alguns trams coincideix amb una pista d'esquí de fons de l'estació de Sant Joan de l'Erm. Quan arribem a la collada de Rubió podríem seguir fins a la roca senyada i fins l'estany de Davall, allargant la ruta, però agafem un camí que baixa cap a la zona on està el Refugi Comes de Rubió.


Al refugi ens hi estem una bona estona, per dinar, descansar, prendre el sol i "provar" la moto de neu!


La baixada la fem per la pista que comunica el refugi amb el poble i que va paral·lela al riu del barranc de les Comes de Rubió, actualment tancada al trànsit de vehicles en estar nevada. Almenys un quilòmetre abans d'arribar novament al Port del Cantó, ens treiem les raquetes i les portem una altra vegada al coll.El track GPS d'aquesta excursió 100% recomanable és el següent: Raquetes a Port del Cantó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada