18 de maig de 2012

Ferrada Feixa del Colom

Aprofitem que tenim festa per anar a fer una ferrada en terres tarragonines: la Feixa del Colom.


Aproximació. Tenim dues opcions: anar-hi des de Montblanc o des de L'Espluga de Francolí. Nosaltres escollim la segona, ja que la tenim ressenyada en un llibre. Un cop al poble cal seguir els indicadors que porten a l'ermita de la Santíssima Trinitat, on deixarem el cotxe (pista asfaltada en perfectes condicions). Partim des d'aquesta ermita en direcció a l'ermita de Sant Joan, tot seguint part de la ruta del Cister, primer per pista i després per sender.

En 40-45 min arribem a la sorprenent ermita de Sant Joan. Està construïda aprofitant la roca de la muntanya en una de les parets. Té la peculiaritat, a més, d'estar elevada. Seguidament pugem al mirador que es troba just a sobre (de fet, per dins de l'ermita també s'hi pot accedir). 


Després d'esmorzar, en 10' trobem l'inici de la VF. Després d'una corba tancada, cal buscar a mà dreta un pi amb una senyal vermella que indica "Via Ferrada". Cal ometre el primer sender amb una fita, ja que aquest és el camí de retorn (cosa que nosaltres no vam fer i la vam liar una mica).La ferrada, en forma de 4, és curta però molt variada, i té trams de baixada, gens habituals en la majoria de ferrades. En el primer tram es fa tot el desnivell i s'arriba a dalt del Cingle Blanc. A la meitat d'aquest tram trobem l'enllaç que després seguirem, quan anem en el tram horitzontal (hem d'obviar-lo, per tant). Un cop a dalt, cal buscar unes fites que ens portaran al primer tram de descens, amb cadenes, grapes i, finalment, un pal vertical.


Seguim en horitzontal (deixant enrere un tram en construcció que fem i desfem perquè no hi ha cap indicador de que estigui inacabat), seguint primer un tram en el que només cal caminar i després unes barres laterals que ens portaran de nou al tram vertical inicial. Cal creuar-lo i seguir caminant per les cornisses fins trobar la cadena i les grapes de baixada, punt final de la VF.
Tornem pel mateix camí.


Malgrat ser una VF curta, la varietat i els trams de baixada han fet que no ens hagi decebut gens!


El link a wikiloc del track del recorregut i VF és:  Feixa del Colom

1 comentari:

  1. Eiii parella!! m'alegra que us agradés la piada, i m'alegra saber de vosaltres!!!!
    Veig que seguiu molt actius!! una abraçada i sempre amunt!

    ResponElimina