25 d’abril de 2011

Cuenca i província

Cuenca és una ciutat de La Mancha amb un casc antic concentrat dalt d’uns penya-segats, entre les fous dels rius Júcar i Huecar. L’Anna hi va estar fa dinou anys i tot i que no en recordava gairebé res, tenia moltes ganes de tornar-hi.  I aprofitant la setmana santa, decidim anar-hi.


Només les famosíssimes ‘Casas Colgadas’ ja justifiquen el viatge, però les vistes a la ciutat des del ‘Barrio del castillo’, les pintoresques cases de colors d’alguns carrers, la catedral, el pont de ‘San Pablo’, els alts penya-segats, els carrerons... tampoc tenen desperdici.


A més, hem pogut comprovar que a Cuenca s'hi menja (i s'hi beu) molt bé !!

A part de jalar, també hem aprofitat per fer turisme per la província. D’una banda, visitem les ‘Torcas de los Palancares’ i les ‘Lagunas de Cañada del Hoyo’. Les torques són uns ensorraments molt curiosos del terreny, degut a l’erosió. Semblen cràters i són força espectaculars perquè són bastant profundes. Algunes tenen aigua, que prové del subsòl, i llavors se’ls anomena llacunes.


La ‘Ciudad Encantada’, potser la visita més esperada, ens ha ENCANTAT.  Aquí l’erosió també va fer la seva feina, deixant unes pedres amb formes ben curioses. Ens han agradat molt el ‘tormo alto’, ‘los barcos’, ‘el tobogan’, ‘el mar de piedra’, ‘los hongos’...   tot !


'Los Callejones' de Las Majadas són semblants a la Ciutat Encantada i ens han agradat força.

Una altra coseta a visitar: el naixement del riu Cuervo i les cascades a diferents nivells. Molt maco però les fotos no li fan justícia!


Finalment, hem visitat un parell de pobles amb castell: Belmonte i Alarcón. I Mota del Cuervo, on hi ha set molins d'aquells que s'han de veure quan es va a La Manxa. Un d'ells es pot visitar per veure l'antic funcionament de moldre el gra. Molt interessant!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada