29 de juliol del 2018

Ferrades a Andorra: VF Racons, VF Canal del Grau i mirador del Roc del Quer

Com amants de la muntanya i de les ferrades que som, aquest cop escollim passar un cap de setmana a Andorra per apuntar algunes vies ferrades que encara no havíem fet. De fet, Andorra té 16 VF equipades, les quals el govern en fa seguiment i les té sempre en perfectes condicions.

El segon dia decidim fer les VF Racons i VF Canal del Grau, situades a Canillo, concretament a la paret del Roc del Quer. Aparquem passat Canillo, en un voral a la carretera habilitat expressament per a tal fi.

L'aproximació a la via ferrada Racons és molt curta, uns 10 minuts. Aquesta VF és considerada de les més difícils d'Andorra, categoritzada com a K4  (sobre 6), especialment per la combinació de trams aeris, desploms, i també l'escassetat de grapes, així com molts trams de cadena en diagonal.


La via ferrada Canal del Grau està considerada K3 però (possiblement pel cansament acumulat que portàvem dels dos dies) a nosaltres ens va semblar K4. És una VF que per si sola ja val la pena, tot i que nosaltres la fem a continuació de la VF Racons perquè l'aproximació entre una i altra és mínima (menys de 10 minuts). Té dos ponts i diversos passos interessants que et fan pensar força. La pujada i posterior baixada de l'aresta de la Canal del Grau és probablement la part més difícil: en algun tram s'ha de tirar bastant de braços. 


Al finalitzar la VF es pot baixar cap al cotxe pel camí del Grau o bé allargar la ruta pujant fins al mirador del Roc del Quer (aprox.30min), que és l'opció que escollim. Aquest mirador està situat al capdamunt del Roc del Quer, sobre la població de Canillo, i permet gaudir d'unes vistes panoràmiques espectaculars de Canillo i les muntanyes dels seus voltants. A banda de com hi accedim nosaltres, s'hi pot arribar tant amb cotxe com fent altres vies ferrades, per exemple la VF Directíssima o la VF Canal de la Mora.   


El descens el fem desfent camí fins a tornar a trobar el camí del Grau. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada