9 de febrer de 2019

Raquetes a Port del Comte: 5 cims

Des de l'estació d'esquí Port del Comte es pot caminar enllaçant diversos cims que, si bé a l'estiu serien dels anomenats 'cims de vaques', a ple hivern, nevats i en un dia clar, suposen una molt bona ruta per recórrer amb raquetes de neu.

Aparquem al pàrquing Estivella de l'estació Port del Compte. És l'aparcament més allunyat i per tant no el freqüenten gaires esquiadors però sí molts caminants amb raquetes, especialment ara que hi ha diversos itineraris senyalitzats.  La ruta comença caminant entre bosc en direcció sud-oest, seguint les marques de color negre (que inicien a partir de la bassa del Clot de la Vall). Mica en mica anem guanyant alçada i s'obren vistes, especialment quan s'obre la vall i ens desviem cap a la dreta.El Volturó és el primer dels cims. Poc abans d'arribar-hi ens adonem que al capdamunt (i també alguns trams de carena) no hi ha apenes neu, fet que contrasta amb la gran quantitat que hi ha a les valls. Això serà la tònica general dels cims d'avui, segurament degut al turbot, un vent que aixeca neu.


El segon cim, Raspeguera, no ve de pas: des del Volturó caldrà baixar una mica i desviar-nos cap a l'oest. En aquest sector vam trobar poca neu, així que en l'últim tram ens descalcem les raquetes.Desfem part del camí fet per anar al segon cim i seguim cap al tercer, el Pedró dels Quatre Batlles. És sens dubte el cim més conegut i amb més afluència de gent (al segon no hem trobat ningú, ni pel camí d'anada i tornada, i en aquest inclús fem cua per a la foto a dalt de la pedra). Els plafons indicant les vistes de 360° resulten molt útils per ubicar molts dels cims que es divisen des del Pedró.


(nota: si des del Volturó (primer cim) seguíssim les marques negres hi faríem cap de manera directa, ja que l'itinerari negre de raquetes de neu del Port del Compte va precisament del pàrquing Estivella al Pedró dels Quatre batlles). 

Cap a la Tossa pelada, el quart cim, cal només una mica de baixada.


I des d'aquest, la baixada fins al Tossal de l'Estivella, últim cim, resulta molt bonica. Aquest últim, que queda molt a prop d'algunes pistes de Port del comte, també ofereix vistes cap al Pedraforca (malgrat no ser la panoràmica coneguda) i a altres.Després ja nomes queda baixada...


Quan arribem a l'aparcament portem uns 13 quilòmetres, amb uns 680 metres de desnivell positiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada