8 de setembre del 2019

Sant Feliu de Pallerols i gorgs de Les Planes d'Hostoles


Com que dissabte al matí volem en parapent, decidim quedar-nos la resta del cap de setmana a la Garrotxa i aprofitar el diumenge per veure quatre gorgs del riu Brugent i de la riera de Cogolls.

Allotjats a Sant Feliu de Pallerols, abans de sopar aprofitem per fer-hi una mica de turisme: la plaça principal, diversos racons del riu Brugent, el molí de la Conqueta (actualment museu) per fora, l'estatueta-monument al pesca-llunes, l'església...   Sant Feliu ens va semblar un poble molt bonic.



Diumenge anem a Les Planes d'Hostoles, on veurem quatre gorgs.

GORG DE SANTA MARGARIDA
Aparquem els cotxes al costat d'un parc que queda a tocar de la Via Verda 'Ruta del Carrilet I'  i, ja a peu, l'agafem direcció sud. Aproximadament a un quilòmetre trobem un desviament a mà esquerra que, en sender estret, ens porta al gorg de Santa Margarida.


Molt bonic i tranquil, aprofitem per vorejar-lo tot passant per darrere de la cascada. 



GORG DE CAN POETÍ
Desfem el camí i novament als cotxes decidim no tocar-los encara i anar al segon gorg, el gorg de Can Poetí. Per arribar-hi cal seguir la via verda direcció nord tot travessant el poble, i passat un pont trobem un desviament a mà esquerra que ens hi porta en un moment. 



GORG DE LA PLANA
Per al tercer i quart gorgs sí que movem els cotxes, que els deixem als carrers més septentrionals de la població. Petit tram de carretera i prop del cementiri surt un camí que, passejant entre divereos horts, ens portarà al gorg de la Plana.


Val la pena seguir riu amunt uns minuts, fins a un altre gorg ben fotogènic.



GORG DEL MOLÍ D'EN MURRIS
Desfem camí fins gairebé al poble i prop del cementiri agafem la carretera que va a Cogolls  (a peu, ja que en temporada alta l'accés està restringit a residents i autoritzats perquè el pàrquing del gorg és minúscul) per veure el gorg del Molí d'en Murris, que a diferència dels altres no està al riu Brugent sinó a la Riera de Cogolls.



Aprofitem per dinar-hi i després pugem pel costat de la cascada amb la intenció de seguir una mica el riu i fer una petita circular fins a enllaçar novament amb el camí d'anada.



Sabem de l'existència d'un cinquè gorg, el GORG DE VILAMALA, situat a la riera del mateix nom, molt a prop d'un càmping. Però sembla que és el més petit i menys recomanable de tots, així que finalment descartem veure'l i decidim anar tornant cap a casa, posant així punt final a un cap de setmana prou ben aprofitat:  

                     Parapent, 
                     turisme, 
                     natura 
                     i celebració de l'aniversari de la Roser!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada