12 d’octubre del 2020

Mont-roig del Camp: pels voltants de l'ermita Mare de Déu de la Roca

Al terme de Mont-Roig del Camp, una població de la comarca del Baix Camp situada prop del mar i de la muntanya, hi ha una ermita molt fotogènica situada dalt d'un turó: l'ermita de la Mare de Déu de la Roca. Per IG havíem vist alguna foto tant de l'ermita com de les roques vermelloses properes i teníem ganes d'anar-hi, pel que aprofitem el festiu per fer-hi una escapada. 


El primer que fem en arribar és visitar el recinte de l'ermita, la qual té la curiositat de ue, un cop dins del recinte, es troben dues ermites.


Deixem enrere l'ermita en direcció sud tot gaudint d'una de les vistes que, pel que veiem en un panell informatiu, Miró va deixar pintades el 1916...


FALTA


Segons Joan Miró, "Quan estic a qualsevol altre lloc sempre ho comparo amb Montroig. Les seves fantàstiques muntanyes tenen per mi un paper molt important: l'impacte que rebo de les seves formes es dirigeix més al meu esperit que a la meva vista". No sabem quantes ni quines muntanyes va veure en Miró, però part de raó té: sens dubte ha estat una bona escapada a un lloc que ens ha semblat molt bonic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada