9 de setembre del 2011

Perú

Perú combina perfectament gran diversitat de paisatges i restes arqueològiques que et deixen sense alè. Hem estat tres setmanes pel sud del país, anant des de la costa fins a la jungla tot passant pel desert, per un dels canons més profunds del planeta, per la serralada dels Andes (amb volcans que freguen els 6000 m d'alçada) i pel llac navegable situat a més alçada. La rematada final: arribar al Macchu Picchu després d'un trekking de 4 dies.  Què més es pot demanar?

Comencem i acabem el viatge a la capital, Lima, immensa ciutat a la qual només destinem unes sis hores, visitant el centre i el barri benestant de Miraflores.



De seguida baixem cap a Paracas, on veiem la reserva natural del mateix nom i les illes Ballestas. Tots dos llocs ens van semblar espectaculars, un pels colors dels seus paisatges, i l'altre per la diversitat de fauna (dofins, pingüins de Humbolt, pelicans peruans, lleons marins...)


Faltava descarregar adrenalina: a tope pel desert de Huacachina amb buggies i taules de surf!!!


A Nasca cal sobrevolar les misterioses línies de Nasca, de més de 2000 anys d'antiguitat i de les quals encara no se sap per què van ser fetes;  i veure els curiosos aqüeductes de Cantalloc.



Arequipa, coneguda com la ciutat blanca, ens va agradar força. Té racons molt bonics i se situa als peus del volcà Misti, de 5825m d'alçada i al qual pugem (veure entrada a part: Misti).


El canó del Colca també ens va agradar molt, especialment per les terrasses agrícoles de la vall i perquè vam poder veure cóndors sobrevolant-lo.   El trajecte Arequipa-Colca passa per la maquíssima reserva natural d'Aguada Blanca, plena de vicunyes, alpaques i llames!


Un altre paisatge típic és el del llac Titicaca, compartit entre Perú i Bolívia. Primer visitem les Uros, les famoses illes flotants de totora,  i després anem fins a l'Illa del Sol, a BOLÍVIA, i fem un mini trekking del nord al sud d'aquesta, seguint un camí empedrat amb vistes espectaculars.


Cusco, l'antiga capital inca en forma de Puma, té un centre històric força bonic, amb una immensa plaça d'armes porticada  i amb les restes del Qorikancha en l'actual convent de Santo Domingo.


A tocar de la ciutat trobem quatre jaciments inques: Tambo Machay, Puka Pukara, Qenko i Sacsayhuaman. Aquest últim és sens dubte el més espectacular, amb pedres immenses col·locades en zig-zag tot simbolitzant les dents del Puma. Impressionant!


Prop de Cusco hi ha el maquíssim Valle Sagrado. Li dediquem dos dies, visitant primer les restes de Pisac i Ollantaytambo; i després els laboratoris agrícoles de Moray i les salines de Maras.  Brutal!


L'esperat camí inca també ens ha encantat. Els seus 44 km de recorregut, gairebé sempre empedrat i ple d'escales, permeten gaudir de paisatges com l'alta muntanya o la jungla.


El punt final del camí inca  i del viatge  és l'espectacular complex arqueològic del Macchu Picchu, que aquest any en compleix 100 del seu descobriment per part de Hiram Bingham.  L'adjectiu més idoni?   
    M E R A V E L L Ó S ?   H I P N Ò T I C ?   I R R E P E T I B L E ?   I N C O M P A R A B L E ?



També hem disfrutat menjant: plats típics com rocoto relleno, palta, pastel de papas, cebiche, lomo saltado, arroz chaufa, cuy (això només el Roger!), carn d'alpaca, gran varietat de sopes (criolla, de choclo, de quinua...), queso helado...  i per beure, el boníssim cóctel pisco sour!

Bon viatge, bon menjar i molts altres motxillers que hem conegut al llarg de la ruta (argentins, colombians, suïssos, israelians, belgues, bascos...). A molts d'ells la casualitat va fer que els anéssim re-trobant en diverses ocasions!!

En definitiva, Perú és un país que no deixa indiferent a ningú, 100% recomanable tant si es busca natura com història i cultura. Malgrat que la Lonely adverteix que és un país molt perillós, nosaltres discrepem molt.  No hem tingut cap problema i ... hem disfrutat com nens!


L'itinerari en detall ha estat:
Dia1. Vol Barcelona - Lima, via Atlanta.  Nit a Lima
Dia2. Lima (centre històric). Bus Lima-Pisco. RN Paracas en taxi. Nit a Paracas 
Dia3. Tour Islas Ballestas. Trasllat a Huacachina. Buggies i taules de surf pel desert. Bus Ica-Nazca. Nit a Nazca
Dia4. Sobrevol Líneas de Nazca + voltants de Nazca (aqüeductes en espiral de Cantalloc). Bus nocturn Nazca-Arequipa
Dia5. Arequipa (centre històric, mercat, tour dels miradors). Nit a Arequipa
Dia6. Tour Cañón del Colca I. Nit a Chivay
Dia7. Tour Cañón del Colca II. Nit a Arequipa
Dia8. Ascensió al Misti I. Nit al camp base (4600m)
Dia9. Ascensió al Misti II i baixada. Bus nocturn Arequipa-Puno
Dia10. Llac Titicaca I (Puno, Islas Uros). Bus Puno-Copacabana. Nit a Copacabana (Bolívia)
Dia11. Llac Titicaca II (Isla del Sol). Bus Copacabana-Puno. Nit a Puno
Dia12. Matí de descans. Bus Puno-Cusco. Nit a Cusco
Dia13. Cusco i ruïnes inques properes (Tambo Machay, Puka Pukara, Qenko i Sacsayhuaman). Nit a Cusco
Dia14. Valle sagrado I (Pisac, Ollantaytambo, Chinchero). Nit a Cusco
Dia15. Valle sagrado II (Moray i Maras). Nit a Cusco
Dies16 a 18. Camí Inca 4d/3n. Nits als campaments
Dia19. Macchu Picchu.  Tren Aguas Calientes-Ollantaytambo i bus Ollantaytambo-Cusco. Nit a Cusco
Dia20. Cusco. Nit a Cusco
Dia21. Vol Cusco-Lima.  Lima (barri Miraflores).  Vol Lima ...
Dia22.  ... París.  Vol París-Barcelona

4 comentaris:

  1. OOOOO Aixi s'he m'ha quedat la boca ,que maco tot! A més us expliqueu molt bé,jo ja m'hi trobava!

    ResponElimina
  2. Hey! Que lindas fotos! Felicitaciones, además todo el blog es espectacular, un gusto haberlos conocido y re-encontrado en el viaje.
    Saludos desde Colombia.
    Patricia y Julio!

    ResponElimina
  3. Hermosas las fotos y los comentarios... Muy lindo haberlos conocido... Los esperamos por la Patagonia Argentina cuando gusten... Saludos desde Puerto Madryn (Argentina)
    Naza y Guille.

    ResponElimina
  4. Hola!

    Les vostres fotos son molt xules, felicitats pel blog!

    Es curiós que a Perú tots acabem anant als mateixos llocs... :P

    Salut!

    ResponElimina