25 de juliol del 2011

Pedals de Foc 2011

Tant l'Albert com jo aconseguim sortir al migdia de les nostres respectives feines (22/07) i arribar a una hora decent a Vielha per sopar, descansar i agafar forces per a la PDF en tres dies. 

Primera etapa: Boca Sud Túnel de Vielha - Les Esglésies

De bon matí un taxi ens porta fins a la boca sud del túnel de Viehlha. El compartim amb Manu, Pedro, Emilio, Porfi i Miguel, que vénen de Madrid expressament per fer la ruta. Primer anem cadascú pel seu compte, però com que durant els primers Km ens anirem trobant i avançant, al final decidim anar junts.


L'inici de la ruta pel costat esquerra del riu és força divertit i tècnic. Tot i que si mirem el perfil veiem que gairebé tot és baixada fins a Vilaller, hi ha algun pujadó que ens farà començar a suar la primera gota! Durant la baixada passem pel costat d'un bonic salt d'aigua.
 

A Vilaller fitxem al primer punt de control, ens menjem unes barretes energètiques i amunt! a pujar el primer port de la jornada, el Coll de Serreres. Un cop allí agafem a mà esquerra una trialera de pujada que després de baixada ens portarà a Cóll. Des d'allí anem fins al fons de la vall per carretera ja que el camí recomanat és per unes escales impracticables amb Btt. Des del fons de la vall comencem a pujar fins a Iran, segon punt de control, on demanem uns entrepans que ens menjarem a l'ermita de Sant Salvador, que té unes vistes molt xules!


Després baixem fins a Gotarta i nemfent passant per Raons i Malpas, ens toca fer un tram de carretera primer de baixada i després de forta pujada fins al tercer control, a Castellars. Continuem pujant, aquest cop una mica més planer, ja per camí fins a Sentís i d'allí cap a les Esglésies, a fitxar i a descansar!!


Segona etapa: Les Esglésies - Espot

En aquesta segona etapa sortim amb els cinc companys de Madrid i dos més que s'afegeixen a l'hora d'esmorzar (Rafa i Antonio), ja que el dia anterior havien tingut problemes amb els mapes.
 

A pocs metres de començar ja toca enfilar el Portell, primer port de la jornada, per escalfar motors. El Manu i l'Emilio passen davant, però seguidament anem l'Albert i jo, que pensem que no estem malament físicament.

Passem per un terreny d'argila vermellosa força singular i encarem el Col d'Oli, 
 

i després de baixada anem a Aguiró, durant aquesta parem a ajustar el canvi de l'Emilio que amb un cop li ha deixat de funcionar. 
 

Continuem cap a Astell (en aquest tram fem força tros de carretera, primer de baixada i després de pujada suau fins a Espui i la Torre de Capdella, on fitxarem de nou, i encarem el temut port del Triador. En aquest port és on els 5 de Madrid demostren els Km que porten a les cames i ens deixen a l'Albert i a mi, al Rafa i l'Antonio amb un pam de llengua, ja que arriben al cim 20 minuts o mitja hora abans que nosaltres. Ens esperen que arribem, descansem una estona tots plegats i llavors ells continuen, ja que el seu final d'etapa és Son i no Espot, com és el cas dels quatre que ens quedem descansant i menjant l'entrepà que hem comprat abans de l'ascens.



Continuem fent uns puja i baixa per sobre dels 2000 metres d'altitud, tenim bones vistes als prats on pasturen ovelles i cavalls.


Descansem en un refugi no guardat i encarem la baixada cap a Espot (lloc de fitxatge i final d'etapa). Per cert, molt guapa i ràpida la baixada, encara que també una mica perillosa, ja que em vaig trobar una furgo de cara que anava pel costat equivocat i gairebé me la menjo!


Tercera etapa: Espot - Vielha

Comencem sols aquesta última etapa, ja que els 5 de Madrid comencen de Son i el Rafa i l'Antonio decideixen sortir més tard al matí. Sense mirar el llibre de ruta seguim el track del GPS i anem a Son per carretera evitant un tros de senders força entretingut, que més endavant en adonar-nos de l'error ens sap greu no haver fet!

De Son (on fitxem), plou de manera intermitent, fem un sender trialer molt guapo que combinat amb camins entre pins ens acabarà portant al Bosc del Gerdar (dins del Parc Nacional d'Aigüestortes), que travessem amb tota la cura que podem, jeje i anem a agafar la carretera que ens portarà de baixada cap a Sorpe.
 

Continuem per carretera, ara de pujada, cap a Isil i després a Alos d'Isil, on d'allí fins al refugi de Montgarri continuarem pujant per camí, amb la pluja de companya ara ja de manera continuada fins al final d'etapa. 


A Montgarri, per sorpresa nostra, trobem els madrilenys que ja acaben de menjar i ja estan a punt de marxa. Nosaltres ens fotem també un bon àpat i seguim pujant fins a Pla de Beret, d'allí decidim baixar fins a Vielha per carretera degut a les inclemències meteorològiques.

Rentem les bicis, ens dutxem nosaltres i per suposat anem a recollir els merescuts mallots de la Pedals de Foc!!

El track de la ruta és el següent: Pedals de Foc


3 comentaris:

  1. Ostres nen! Amb la mega cursa que vau fer i encara vas tenir temps pel super-reportatge. Felicitats!

    ResponElimina
  2. Merci! A veure si t'apuntes un dia amb bici! el fons d'anar a correr ja el tens!

    ResponElimina
  3. Hola Roger.
    Felicidades por vuestro Bolg y por el resumen de la ruta. Para nosotros fue un placer poder compartir viaje con vosotros.
    Agradecerte los halagos, pero has olvidado mencionar la gran técnica que tenéis en las trialeras de bajada.
    Esperamos poder coincidir en Pedals d'occitania, os avisare cuando decidamos las fechas.
    Un fuerte abrazo. Manu.

    ResponElimina