25 de setembre del 2010

Pedraforca (2497 m)

El Pedraforca és una muntanya amb una forma molt atípica però inconfusible, situada al Berguedà, dins del parc natural del Cadí-Moixeró.


L'aproximació es fa per la carretera que va de Guardiola de Berguedà a Gòsol (B-400). Cal passar de llarg l'encreuament que ens porta a Saldes i poc més d'un quilòmetre després agafar una pista asfaltada a mà dreta que ens durà al mirador de Gresolet. Des d'aquí  seguim a peu per la pista fins a trobar un indicador queue ens dirigeix al refugi Lluís Estasén.


Un cop al refugi tenim dues opcions per fer cim al Pollegó Superior, pujar per la tartera o pel coll de Verdet. Nosaltres decidim pujar primer pel coll i baixar per la tartera, fent així una ruta circular.



Val a dir que la pujada pel coll fa que haguem de grimpar una mica abans d'arribar al cim. 



La baixada la fem per la tartera, molt relliscosa en el seu inici i ja no tant cap al final.


El perfil, recorregut i desnivells es troben al link Pedraforca (2497m)

2 comentaris:

  1. Ieeee xulus!!! El vostre blog m'ha encantat i totes les rutes super guapes que esteu fent. Anna genial el comentari aquest "...molt relliscosa..." i la complementació amb la foto on surts tu... :P .

    Seguiu així i fins la pròxima!

    Vero

    ResponElimina
  2. M'agrada la fotografia,us convido a visitar el meu blog, gairebé soc del Berguedà, continuaré visitant el vostre blog.
    Felicitats per ell.

    ResponElimina