2 de maig del 2010

Ferrada Morera de Montsant

La previsió de mal temps no ens espanta (quin mal temps??!!) i quedem amb el Pau, el Juli, la Vicky i el Pep (i després trobem el Vàries casualment) per fer la ferrada de la Morera de Montsant. El Juli es coneix bé la zona i com que sap que ens agraden les ferrades diu que disfrutarem!

Aparquem el cotxe a La Morera del Montsant. Des d'allà, l'aproximació és força planera primer i força costeruda després, grimpant per grans blocs de pedra.


La ferrada no és gaire llarga però és força aèrea i té algun pas. Té dos ponts. El segon és força llarg!



Un cop a dalt continuem per la carena, tot vorejant diferents graus i acostant-nos per veure La Geganta, una agulla que fa uns anys un parell de 'locus' (el Juli i el Pep) van escalar. Inclús ara encara es veia el tros de corda que van haver de deixar-hi per poder rappelar.


Tot i que es pot baixar per altres graus més propers, el Juli ens recomana baixar pel Grau dels Barrots. Es tracta d'un camí amb molt bones vistes (especialment des del Balcó del Priorat) i té algun tram equipat i altres trams en què s'ha danar amb compte perque hi ha una bona timba!



Ja gairebé al poble, ens aturem a 'les Tres Roques'.


Per consultar el track de la ferrada i la posterior caminada, així com perfil de desnivells, distància i temps, cal seguir aquest link: Ferrada Morera de Montsant

2 comentaris:

  1. Anna, tot i que el paisatge val molt la pena, està clar que les ferrades no són per mi....jajajaj
    Nets
    Sonia

    ResponElimina
  2. Si si, tot això d'aquestes excursionetes esta molt be però volem vure com us ha anat el carros de foc que es una excursió amb majuscules, mes que res per que le fet amb vosaltres.
    Ramon.
    felicitats pel bloc. Tinc un exelent exemple per ferne un jo, merci per tot ens veiem aviat.

    ResponElimina