25 de febrer del 2017

Circular al refugi Comes de Rubió amb raquetes

Aprofitant que les previsions de temps són molt bones, decidim fer una excursió amb raquetes a la zona més meridional del parc natural de l'Alt Pirineu, concretament una ruta circular des del Port del Cantó, prop de la localitat pallaresa de Rubió, passant pel refugi Comes de Rubió.

L'itinerari, de gairebé 11 quilòmetres, té la particularitat que gairebé tota la pujada es fa en els primers dos quilòmetres i que, en el nostre cas, van coincidir amb poca neu, així que la major part de la pujada la fem amb les raquetes a coll.


Quan ens sembla que la neu ja és contínua, ens calcem les raquetes i de seguida arribem al magnífic Pla Muntaner. Allà la vall s'aixampla molt i s'obren vistes cap a la inconfusible (per les antenes) Torreta de l'Orri i cap a carenes properes.


Un cop la vall es torna a estrènyer, el camí planeja entre bosc de pi negre per l'anomenada Serra Seca, camí que en alguns trams coincideix amb una pista d'esquí de fons de l'estació de Sant Joan de l'Erm. Quan arribem a la collada de Rubió podríem seguir fins a la roca senyada i fins l'estany de Davall, allargant la ruta, però agafem un camí que baixa cap a la zona on està el Refugi Comes de Rubió.


Al refugi ens hi estem una bona estona, per dinar, descansar, prendre el sol i "provar" la moto de neu!


La baixada la fem per la pista que comunica el refugi amb el poble i que va paral·lela al riu del barranc de les Comes de Rubió, actualment tancada al trànsit de vehicles en estar nevada. Almenys un quilòmetre abans d'arribar novament al Port del Cantó, ens treiem les raquetes i les portem una altra vegada al coll.



El track GPS d'aquesta excursió 100% recomanable és el següent: Raquetes a Port del Cantó

11 de febrer del 2017

Raquetes a la Vall d'Ensagents

Amb moltes ganes de trepitjar neu, decidim anar a Andorra, concretament a la Vall d'Ensagents, per fer una ruta amb raquetes que ens portarà als estanys del mateix nom.


Per arribar a l'inici de la ruta, a la població d'Encamp per la CG-2 direcció a Canillo cal tombar a mà dreta a l'alçada del Funicamp i agafar la CS-220 que ens portarà cap als Cortals d'Encamp, on deixarem el cotxe una mica més amunt del quilòmetre 6. 

L'excursió que seguirem de seguida agafa alçada, trobant-nos amb forts pendents tot just començar i que ens faran gaudir de la caminada entre els arbres. 


En un cert punt, aproximadament quan portarem uns 1,8 km i 340 metres de desnivell +, el camí es bifurca i nosaltres seguim a mà dreta direcció al refugi d'Ensagents (2420 m). Al sender hi trobem uns trams una mica estrets que ens faran anar en compte, tot passant pel costat de parets gelades on hi havia alguna que altra estalactita.


Un cop al refugi, ja queda poc per arribar als estanys d'Ensagents, que enlloc d'anar-hi directament i fer el desnivell de cop preferim anar a buscar un coll proper que ens farà la pujada més amena. Un estany el travessem literalment pel mig i acabem de completar la volta circular i  iniciar la tornada cap al cotxe. 


El link al track gps de la ruta, és el següent: Raquetes Vall Ensagents