16 de juliol del 2016

Vol en globus pel Solsonès i el Bages

Com al Quim, els reis d'aquest any ens han portat un vol en globus per alguna zona de Catalunya!!!


Després de molt mirar i investigar, ens decidim per la semitravessa del Solsonès i el Bages. I dit i fet, l'empresa ens cita ben d'hora prop de Manresa, on està previst que aterrem, i des d'allà ens porten fins al pantà de Sant Ponç, prop de Solsona, punt de sortida. La posada apunt del globus per a l'enlairament va ser molt especial. Vam gaudir com nens ajudant a desplegar la lona, veient com aquesta s'anava inflant i col·laborant, entre foto i foto, en les tasques d'aixecar lona i cistella.


Enlairar-nos damunt d'un pantà va ser tot un encert!! L'ombra del globus i el reflex del mateix sobre l'aigua ens va permetre fer alguna foto original. 


Un cop guanyada l'alçada la vista es va obrir molt, permetent-nos així veure i gaudir de un bon tros de la nostra terra, com Montserrat, els Pirineus, Cardona i el seu castell, diverses mines, entre elles les de sal i potasa de Súria. 


Durant la major part del vol, el qual va ser d'uns 34 km, vam estar a uns 1900 metres d'altura. Això fa que no s'identifiquin gaire les diferències de nivell i tot sembli més o menys pla. Quan el pilot va baixar ens sobta de nou el canvi de perspectiva.


Ens atansem a molt poca alçada a la població de Sallent i, per uns instants, el Miquel tenia intenció d'aterrar en una plaça prop del riu. Finalment canvia el rumb i aterrem a uns camps acabats de segar.


Cal dir que ha estat una molt bona experiència i que no ens importaria repetir, merci Reis! 

Link al track del vol:  Vol en globus pel Solsonès i el Bages