18 de gener del 2015

Montserrat a vista d'ocell

Aquest any sembla que ens hem portat molt bé i els reis ens han obsequiat amb un vol amb helicòpter per sobre de la muntanya de Montserrat, el qual hem gaudit molt!   : )


Poc després d'enlairar-nos, el pilot de seguida ens diu que anem a 200 km per hora. Ostres no ho sembla!!!  Ben de pressa anem fent camí cap a la muntanya, banyada d'un mar de boira als seus peus.


Que segueixi l'espectacle: monestir, Cavall Bernat, paret de l'Aeri, Sant Jeroni...


... i la regió de Frares encantats


Donem un bon tomb, en el qual ens queda la roca foradada ben visible, i encarem cap a Agulles, i novament ens tornem a trobar amb Frares encantats des de l'altra banda:


El Pep estava al collet del Miracle, veient-nos passar tant en l'anada com en la tornada; amb la senyera no va ser difícil trobar-lo!   Seguidament sobrevolem els Ecos, Sant Jeroni  i Tebaida 


Ens va faltar el Pep per indicar-nos el nom de més agulles, ja que nosaltres en coneixem relativament poques. Tot i així, mentre el pilot enfila cap al monestir, en veiem algunes de beeen inconfusibles!


Ha estat una experiència molt xula, llàstima que es fa súper curta. Mooooltes gràcies Pep!!!

12 de gener del 2015

Porto, Aveiro i Guimarães

Coincidint amb el meu aniversari, allarguem el cap de setmana i fem una escapada a la ciutat portuguesa de Porto. Com que en faig trenta el Roger havia de preparar una escapada sorpresa, però  com a cul inquiet viatger que sóc  jo mentrestant anava mirant els meus destins ideals. I en veure que vol i hotel estaven a preus ganga, decideixo que la sorpresa pot esperar:  el destí pels 30 ha de ser  OPORTO !!


Com que volem divendres al vespre i tornem dimarts al matí, disposem de tres dies sencersAixí doncs, el dissabte el destinem a PORTO.  Comencem pel nord del centre històric: la peatonal Rua Santa Caterina i les seves esglésies (S.Ildefonso i Capela das Almas), el mercat de Bolhao, la Av. Aliados amb la Cãmara Municipal i la Praça da Libertade, l'estació Sao Bento...  Seguidament pugem fins a la Torre dos Clérigos, el Jardim das Oliveras i la fascinant llibreria Lello, famosa per la pel·lícula Harry Potter. Des d'allà continuem fins a l'església das Carmelitas, la parada de tramvia propera, i la Praça Carlos Alberto.

 

Seguim baixant fins a trobar el mirador del final de la Rua Sao Bento da Vitória, des d'on veiem per primer cop el pont sobre el Douro i la catedral, a la que ens dirigim tot seguit. Els voltants de la Sé (la catedral) i el palau episcopal estan plens de bonics miradors...


Després de provar la típica Francesinha i el Bacalhao, baixem cap a Cais da Ribeira per gaudir de les vistes al famosíssim i imponent pont Don Luis I, obra d'un deixeble d'Eiffel. El travessem per dalt, havent de pujar un bon desnivell per racons bastant 'destartalats' i plens de roba estesa! Això és l'essència de Porto!


En arribar a l'altra banda del pont cop ja ens trobem a Vilanova de Gaia. Però abans de baixar fins a la riba del Douro val la pena pujar fins al mirador del Mosteiro da Serra per tenir vistes encara millors.


Ja a baix, gaudim de les barques -anomenades roncelos- i de les vistes al barri de la Ribeira. A Vilanova de Gaia és on es concentren les bodegues que fabriquen el famós vi Oporto i, d'entre la quinzena que n'hi ha escollim la visita + degustació de la bodega Ferreira. Força interessant!



El diumenge, amb una hora de tren ens plantem a AVEIRO, ciutat coneguda pels canals i els moliceiros, barques similars a les góndoles venecianes que servien per recol·lectar i transportar moliço, una alga molt preuada de la ria d'Aveiro. La visitem tot pedalejant una BUGA (Bicicleta de Utilização Gratuita de Aveiro), així podem apropar-nos a les salines i recórrer els tres canals de manera fàcil i ràpida!


Canals a banda, també veiem la zona de l'estació, la del mercat del peix, la petita església hexagonal S.Gonzalinho i la catedral i els voltants.   Havent vist Porto, Aveiro pot decebre una mica però hem de dir al seu favor que veure-la amb bici va estar molt bé i, sobretot, que vam dinar-hi espectacularment bé (i moooolt bé de preu).

Després anem amb bus fins a Costa Nova. Situada entre la ria d'Aveiro i l'oceà atlàntic, és famosa per les seves cases bicolors de tota mena de colors. Des de la platja gaudim d'una bonica posta de sol.



També amb tren, el dilluns anem a GUIMARAES, la primera capital de Portugal. La població conserva un centre històric molt bonic i especialment les places Oliveira i Sao Tiago són una preciositat!


Després de dinar deixem enrera el casc antic i pugem a la zona del palau i el castell, del s.X.  El palau, o Paço dos Duques de Braganza, data de principis del s.XV i està molt ben restaurat (potser massa). El seu claustre i el sostres dels salons de banquets, tan alts i inclinats, són realment espectaculars.



I amb això donem per acabada la breu però ben aprofitada escapada a terres portugueses!!

Itinerari:
Dia1. Porto (Praça Bathalla, església S.Ildefonso, Rua Sta Catarina, mercat de Bolhao, Cãmara Municipal do Porto, Av.Aliados, Pl.Libertade, estació São Bento, Torre dos Clérigos, llibreria Lello, església das Carmelitas, la Praça Carlos Alberto, mirador Rua Sao Bento da Vitória, Rua das Flores, catedral o Sé i miradors dels voltants, barri Ribeira, pont Don Luis I -per dalt-, mirador del Mosteiro da Serra do Pilar, Vilanova de Gaia, bodegues Ferreira, pont Don Luis I -per baix-).  Nit a Porto
Dia2. Tren a Aveiro (salines, canals, Praça du Peixe, església S.Gonzalinho)  i bus a Costa Nova (cases bicolors i posta a la platja).  Nit a Porto
Dia3. Tren a Guimarães (centre històric, Paço dos Duques, castell).  Nit a Porto