30 d’abril del 2011

Castells de la Segarra en BTT

Decidim fer una activitat diferent a les que fem habitualment, almenys conjuntament: aquest cop agafem les bicis per fer una ruta circular per la comarca de la Segarra i al mateix temps poder admirar alguns castells que es troben a la zona.


L'inici de la ruta per nosaltres ha estat Florejacs, poc després hem passat pel Castell de les Sitges i d'allí ens hem diritgit ja cap a Guissona.


De Guissona anem direcció a Cervera passant per petits pobles com el Llor, el Castell de Castellmeià, Malgrat i Castellnou d'Oluges.


Un cop a Cervera fem una parada llarga per dinar i reposar les cames! Ja descansats, seguim cap a La Cardosa i cap a veure el Castell de Montcortès.


A partir d'aquí, nemfent cap a l'Aranyó, Hostafrancs  (OJO! que el nou canal Segarra Garrigues ens farà fer unes filigranes rares!),  Sisteró i les Pallagues, per acabar arribant de nou a Florejacs.

El track del recorregut es troba a: Castells de la Segarra en BTT

25 d’abril del 2011

Cuenca i província

Cuenca és una ciutat de La Mancha amb un casc antic concentrat dalt d’uns penya-segats, entre les fous dels rius Júcar i Huecar. L’Anna hi va estar fa dinou anys i tot i que no en recordava gairebé res, tenia moltes ganes de tornar-hi.  I aprofitant la setmana santa, decidim anar-hi.


Només les famosíssimes ‘Casas Colgadas’ ja justifiquen el viatge, però les vistes a la ciutat des del ‘Barrio del castillo’, les pintoresques cases de colors d’alguns carrers, la catedral, el pont de ‘San Pablo’, els alts penya-segats, els carrerons... tampoc tenen desperdici.


A més, hem pogut comprovar que a Cuenca s'hi menja (i s'hi beu) molt bé !!

A part de jalar, també hem aprofitat per fer turisme per la província. D’una banda, visitem les ‘Torcas de los Palancares’ i les ‘Lagunas de Cañada del Hoyo’. Les torques són uns ensorraments molt curiosos del terreny, degut a l’erosió. Semblen cràters i són força espectaculars perquè són bastant profundes. Algunes tenen aigua, que prové del subsòl, i llavors se’ls anomena llacunes.


La ‘Ciudad Encantada’, potser la visita més esperada, ens ha ENCANTAT.  Aquí l’erosió també va fer la seva feina, deixant unes pedres amb formes ben curioses. Ens han agradat molt el ‘tormo alto’, ‘los barcos’, ‘el tobogan’, ‘el mar de piedra’, ‘los hongos’...   tot !


'Los Callejones' de Las Majadas són semblants a la Ciutat Encantada i ens han agradat força.

Una altra coseta a visitar: el naixement del riu Cuervo i les cascades a diferents nivells. Molt maco però les fotos no li fan justícia!


Finalment, hem visitat un parell de pobles amb castell: Belmonte i Alarcón. I Mota del Cuervo, on hi ha set molins d'aquells que s'han de veure quan es va a La Manxa. Un d'ells es pot visitar per veure l'antic funcionament de moldre el gra. Molt interessant!!

17 d’abril del 2011

Ferrada Regina (1ª Repetició)

Repetim aquesta fantàstica ferrada; ara acompanyats pel David, l'Albert, el Ferran i l'Andreu. Cap d'ells l'havia feta abans, de fet era el primer cop que feien una VF i creiem que els va agradar.



Aquest cop, abans de passar el pont aprofitem per pujar a l'agulla i gaudir de les vistes als pantans (el d'Oliana més proper, i el de Rialp al fons).




Tornem a disfrutar de passos desplomats i del conegut "pas de la fe".


El link a l'entrada original és: Ferrada Regina

Ja sabeu que quan vulgueu la repetim!

3 d’abril del 2011

Pantà de Foix

De vegades el que tenim més a prop és el que menys coneixem, així que decidim dedicar el matí del diumenge a fer una excursió per l'Alt Penedès: la zona del riu Foix i el seu pantà. Comencem des de Castellet (TM Castellet i la Gornal), un poble amb un castell medieval molt bonic.


Des d'allà tirem fins a Torrelletes, envoltats de vinyes, de bosc i d'espàrrecs!



El camí fa una bona volta i arriba a la presa del pantà de Foix, des d'on se segueix per la riba dreta d'aquest fins arribar de nou a Castellet.


El track de la ruta, perfil i desnivells es troben a: Circular Pantà de Foix