30 de gener del 2011

La Talaia del Montmell

Fem una volta pel massís del Montmell (Baix Penedès) i de passada pel cim més alt de la comarca: la Talaia del Montmell (861m).  El punt d'inici és l'àrea d'esbarjo de la Juncosa del Montmell (des del poble cal agafar una pista indicada, que es troba en bon estat).

Durant la ruta, abans del cim, es passa per les ermites de St Miquel (la nova i l'antiga), les restes d'un castell i per la creu.


Després allarguem la volta seguint gairebé sempre per pista, tot trobant unes quantes masies, algunes abandonades, i l'ermita de St Marc. Tot aquest tros és evitable si poc després del cim seguim l'indicador que diu que l'àrea recreativa es troba a 55'. 


L'enllaç al wikiloc és el següent: La Talaia del Montmell

2 de gener del 2011

La Magdalena Superior

Encetem el 2011 amb una escalada a Montserrat amb el Juli i el Pep. Aquest cop l'agulla triada és la Magdalena Superior, per la via Super Frio (nº11).   Per arribar-hi aparquem al monestir, agafem el funicular de Sant Joan i continuem fins a la regió de Gorros, a la Plantació. Impressionant la inversió tèrmica:  al monestir, molta boira; a dalt, un sol espatarrant!


La via té tres tirades no massa llargues ni massa complicades (III amb algun pas de IV). A la segona reunió ens desviem de la via i acabem per la normal, però després d'un primer ràpel tornem a pujar l'últim tram per la Super Frio.




En la tornada passem per les ermites de Sant Joan, Sant Onofre i Santa Anna.

Esperem que el 2011 ens porti força entrades al blog.  Bon any!   : )