12 d’octubre del 2015

Sierra de Guara

Allotjats a la bonica població oscense d'Alquézar, aprofitem els tres dies del pont d'octubre per gaudir de la Sierra de Guara, un racó relativament proper i amb molta cosa i molt variada per fer.

El primer dia ens llevem ben d'hora per aprofitar-lo bé i anem fins a Rodellar, un poblet ple d'escaladors. 


Si ells s'hi atansen per escalar... nosaltres hi anem per fer dues vies ferrades! La primera és la VF Espolón de la Virgen, la qual permet pujar des de la llera del riu Mascún (molt a prop de la surgència natural i de la roca foradada 'El Delfín') fins a l'ermita de la Virgen del Castillo i així gaudir de les vistes a les agulles del fons del barranc.


Després de la ferrada agafem cinc minuts el cotxe per dirigir-nos a la zona del camping el Puente. Just al costat del pont de Pedruel es troba l'inici de la segona VF del dia: la VF del Puente. És extremadament curta (ascens i baixada 15') però val la pena per les vistes al pont medieval.


Reculem fins a Bierge, on tenim intenció de fer una tercera via ferrada; en aquest cas la VF Peñas Juntas.


    Tracks GPS:
      - VF Espolón de la Virgen: VF Espolón de la Virgen
      - VF Del Puente: VF del Puente
      - VF Peñas Juntas: VF Peñas Juntas

El segon dia el destinem a fer una excursió per veure els abrics o coves amb pintures rupestres dels voltants del riu Vero. L'inici de la ruta és al pàrquing del Mirador del Vero (carretera entre Colungo i Lecina). Fins als abrics de Barfaluy es pot considerar una caminada fàcil tot i tenir una mica de desnivell però després es complica força amb trams molt exposats i on el Gps es perd per les altes parets. Un cop al llit del riu, caldrà travessar-lo almenys tres vegades i després recuperar el desnivell per l'altra vessant. 

   
       

Després de l'excursió anem a Lecina, un poblet 100% recomanable i amb una alzina mil·lenària.


El tercer dia aprofitem per visitar Alquézar, un poble que encara ara conserva el seu encant medieval. Es troba situat en un paratge preciós, en el qual aprofitem per baixar fins al riu Vero i fer la típica passejada a les passarel·les del riu Vero. 



Sens dubte han estat tres dies molt ben aprofitats. Ens ha agradat molt aquesta zona!