18 d’abril del 2015

Mallorca: la serra de Tramuntana

Per bé o per mal, els astres s'alineen perquè tots dos tinguem uns dies lliures.  I alguns els destinem a una breu escapada a Mallorca, aprofitant els preus súper-irrisoris de viatjar en temporada baixa!!  Quatre dies que destinem especialment a fer excursions per la serra de Tramuntana.

L'excursió del primer dia comença prop d'Orient i ens porta a veure, entre altres, dos llocs força impressionants: el salt des Freu i l'avenc de Son Pou.  Link ruta GPS: Salt des Freu i avenc de Son Pou


Després de dinar toca fer turisme; comencem per l'espectacular Valldemossa!


Seguim fins a Deià, del qual a banda del poble també destaca la cala Deià.



El segon dia fem una excursió que té tant d'espectacular com de dura: la baixada a la cala Sa Calobra pel torrent de Pareis. Ojo: no és apta per a tots els públics, vam patir de valent en diversos trams!!
Link ruta GPS: Torrent de Pareis


Llàstima que el dia està força ennuvolat quan arribem a Sa Calobra, perquè en dies clars deu ser una cala brutal!  I llàstima també que tenim el temps just per pujar al bus de les 15h (l'únic que hi ha).


Després anem cap a Palma, la capital, on passegem pel centre històric un parell d'hores.



L'excursió del tercer dia parteix de Biniaraix i va pujant pel Barranc de Biniaraix, en un entramat de pedres i marges que ens va fer flipar bastant! Un cop al coll de l'Ofre el Roger decideix pujar al Puig de l'Ofre (1090m). De nou al coll, reemprenem la marxa per un camí amb vistes a Fornalutx i entre oliveres centenàries. Sens dubte, una excursió de 10!  Link ruta GPS: Barranc de Biniaraix + Puig de l'Ofre


Per la tarda, a visitar alguns pobles. Primer Fornalutx, un poble que destaca per les teules pintades!


Després seguim fins a Port de Sóller i finalment fem una breu parada a Sóller per veure'n l'església.



L'últim dia ens el prenem amb calma i fem turisme. Comencem per Pollença, el poble que marca el punt final de les tres curses de l'Ultratrail Serra de Tramuntana que  ( casualitat! )  s'estan corrent justament avui. Llàstima de no saber-ho, perquè el Roger possiblement s'hauria apuntat a la cursa curta!


Seguim fins a Cala Sant Vicenç, on hi ha quatre cales (Clara, Barques, Molins i Carbó) força fotogèniques.


Dinem a Port de Pollença i després seguim fins al Cap de Formentor. Allà pugem amb cotxe fins a la Talaia d'Albercutx, una antiga torre de defensa amb vistes 360º realment espectaculars. 


Tenim intenció de continuar fins al far que hi ha al final del cap i després visitar Alcúdia i les seves muralles. Però en un mirador prop de la cala Figuera l'Anna es fa una torçada de peu lletja (que va resultar ser un esquinç), així que girem cua i d'Alcúdia al final només en visitem el CAP  :(    Per sort, avui ja és dia de tornada cap a casa i després de la 'visita' anem tirant amb temps cap a l'aeroport.


Itinerari en detall, sempre fent nit a S'Arenal:
Dia1. Vol Reus-P.Mallorca i lloguer cotxe (Hyunday i20)
Dia2. Excursió salt des Freu i avenc de Son Pou + turisme a Bunyola, Valldemossa, Deià i Cala Deià.
Dia3. Excursió/descens Torrent de Pareis fins a Sa Calobra (retorn amb bus) + turisme a Palma.
Dia4. Excursió Barranc de Biniaraix-Puig de l'Ofre + turisme a Fornalutx, Port de Sóller i Sóller.
Dia5. Turisme a Pollença, Cala Sant Vicenç, Port de Pollença i cap de Formentor. Retorn cotxe a l'aeroport i vol P.Mallorca-Reus.

Malgrat que només hem vist el nord de Mallorca (i tampoc massa perquè hem prioritzat fer senderisme per la serra), hem de dir que aquesta illa ens ha sorprès molt gratament. Hi tornarem!