27 de desembre del 2013

Pic de l'Orri amb raquetes (Port Ainé)

Aprofitant les vacances de Nadal, tenim previst fer una sortida a la neu i d'aquesta manera treure a passejar les raquetes que ja fa temps que estan mortes de fàstic a l'armari!  Després de mirar una mica les previsions del temps decidim que el 27 serà un bon dia. Així que de bon matí agafem el "portante" i amunt que fa pujada, direcció a les pistes d'esquí de Port Ainé.


Ens dirigim a l'aparcament de la cota 2000, però abans d'arribar un noi de l'estació ens fa aparcar i ens diu que continuem a peu 10 minuts, que està tot a petar.  Ah sí? veiem que un corriol fora pista s'enfila muntanya amunt, ens posem les raquetes i nemfent, que el pendent és considerable. Al cap de pocs minuts ja enllacem amb la ruta prevista (ruta circular a l'estació d'esquí).

Una part de la ruta transcorre dins les mateixes pistes de l'estació, part no tant divertida, la veritat. Per altra banda la part de la ruta que vam fer fora pistes va ser genial, degut a la gran quantitat de neu que hi havia i el seu esplèndid estat. 


El recorregut passa pel punt més alt de l'estació, el Pic de l'Orri (2.438m), coronat per dues antenes gairebé cobertes de neu.

La baixada és, en part per una pista negra: la Comalforn. I cap al final, com que no en tenim prou, decidim anar a fer una petita volta fins al mirador de la Coma del Forn. Aquest tram és fora pistes, entre boscos, i vam gaudir-lo molt!



El track de la ruta es troba a: Pic de l'Orri


En resum: neu a dojo i un dia i uns paisatges fantàstics. Llàstima que ens vam deixar el mapa i no vam veure fins després que hagúessim pogut fer més trams per fora-pistes  :(