19 de febrer del 2011

La Roca del Corb i Sant Honorat

En un primer moment havíem decidit anar a Pont de Suert, on ens esperava la ferrada Tossal de Miravet, però la mandra del matí ens fa anar finalment a caminar a sobre Peramola, concretament a la Roca del Corb, i després allargar l'excursió fins a Sant Honorat.

L'aproximació és senzilla, cal agafar la carretera C14 (Lleida-Andorra) i passat Oliana cal seguir la LV-5118. Poc abans d'arribar a Peramola girem a la dreta seguint un rètol que ens indica Can Boix.


Un cop aparcats, ens dirigim a la Roca del Corb. El conjunt de roques que la formen és impressionant i atípic: semblen roques com les de Montserrat, gens corrents en aquesta zona!


Primer visitem la Casa del Corb, construïda aprofitant la balma de la paret, i després seguim i pugem a veure Sant Salvador, la capella romànica més petita de Catalunya.


I ja per acabar anem a Sant Honorat. Pel camí voregem la roca llarga, on cal passar per unes zones una mica aèries i també fer alguna grimpadeta.  Un cop vista l'ermita de Sant Honorat fem una volta per l'altiplà on es troba i gaudim de les magnífiques vistes.


El recorregut, perfil i desnivells es troben a:  Roca del Corb i Sant Honorat

5 de febrer del 2011

Circ de Tristaina amb raquetes

Estrenem les raquetes que ens van portar els Reis repetint una de les nostres primeres excursions: la volta als llacs de Tristaina, a Andorra.  Per arribar-hi, cal anar fins a Arcalís (parròquia d'Ordino) i seguir la pista fins al final. Per sorpresa nostra, l'últim tram de carretera està tallat i Vallnord l'aprofita com una pista verda més. Així doncs, toca començar la ruta una mica més avall del que volíem, però qui no es conforma és perquè no vol: així podem gaudir del monument circular.


En la volta pel circ de Tristaina veiem tres llacs, tots glaçats i coberts de neu. Voregem l'Estany Primer i l'Estany del Mig...


...i acabem travessant pel mig l'Estany de Més Amunt!



Arriscats? Irresponsables? Temeraris? Bojos? Potser sí! Però el ''subidón'' d'adrenalina que suposa travessar un estany gelat és brutal!  També és veritat que n'hi va haver un que va patir més que l'altra, que estava en su salsa...

En la tornada tornem a vorejar els altres dos estanys per l'altra banda i tornem pel mateix camí.


El track GPS és el següent: Raquetes a Ordino (Circ de Tristaina)