12 de desembre del 2010

La Saca i el Martell

Anem a escalar a Montserrat amb el Pep, que ens proposa la Saca Gran per la via Aresta Brucs (nº3)-a la regió d'Agulles-, una proposta molt bona ja que en tot moment ens ha tocat el sol i s'estava de conya.


Aparquem a Can Maçana, seguim fins al coll de Guirló, passem la Portella, i seguim a l'esquerra per després superar unes cordes fixes de colors. Abans d'anar a peu de via, pugem Els Merlets fent una grimpadeta i esmorzem al mirador del replà de l'Agulla del Capdemunt, que té bones vistes.


L'Aresta Brucs és una via de gairebé 90 metres, que consta de tres llargs. Via de IV+ amb algun pas de V, depenent de la resenya. Algun tram és una mica complicadillu però a nosaltres ens ha agradat molt.  L'anècdota? a l'Anna li ha caigut una bamba des de la segona reunió fins a baix!!


Per baixar rapelem 20 metres fins a un coll i desprès seguim fins a peu de via per una canal força dreta i erosionada, en la qual cal anar amb compte.

Com que no en tenim prou decidim pujar al Martell. Queda just al davant de la Saca i la pujem per l'Aresta Nord-Est IV, (nº7). És una via d'una sola tirada però gairebé sense equipament, que com a l'anterior, el Pep n'ha tret de nou les castanyes. El descens també és un ràpel de 20 metres.