25 de setembre del 2010

Pedraforca (2497 m)

El Pedraforca és una muntanya amb una forma molt atípica però inconfusible, situada al Berguedà, dins del parc natural del Cadí-Moixeró.


L'aproximació es fa per la carretera que va de Guardiola de Berguedà a Gòsol (B-400). Cal passar de llarg l'encreuament que ens porta a Saldes i poc més d'un quilòmetre després agafar una pista asfaltada a mà dreta que ens durà al mirador de Gresolet. Des d'aquí  seguim a peu per la pista fins a trobar un indicador queue ens dirigeix al refugi Lluís Estasén.


Un cop al refugi tenim dues opcions per fer cim al Pollegó Superior, pujar per la tartera o pel coll de Verdet. Nosaltres decidim pujar primer pel coll i baixar per la tartera, fent així una ruta circular.



Val a dir que la pujada pel coll fa que haguem de grimpar una mica abans d'arribar al cim. 



La baixada la fem per la tartera, molt relliscosa en el seu inici i ja no tant cap al final.


El perfil, recorregut i desnivells es troben al link Pedraforca (2497m)

17 de setembre del 2010

Collbató - Montserrat

Aquest cop, juntament amb la Tere i el Lluis i la Sonia i el Jose fem una ruta circular que parteix de les Coves del Salnitre (Collbató).

Aquesta excursió ens porta per diferents indrets de Montserrat, entre ells La Santa Cova...

...el monestir de Montserrat

... la Creu i l'ermita de Sant Miquel amb bones vistes a la natura i les agulles.


El track del recorregut perfil i desnivells es troba al link: Collbató - Montserrat (Circular).

4 de setembre del 2010

Ferrada Le Panoramique, França

Le Panoramique és una ferrada situada molt a prop de Saint Paul de Fenouillet, un poble de la província de les Fenouilledes, França. Des d'aquesta població cal agafar la carretera que va direcció a Lesquerde, però a menys d'un km ja es troba l'aparcament. I l'inici de la via es troba només a 2 minuts d'aquest.  Aproximació mínima!


La VF és molt nova (oberta del 2009) i està molt ben equipada. No és massa exigent però va seguint la carena i té tot el que ens agrada de les ferrades: passos desplomants, trams verticals... i (sobretot) té tres ponts impressionants. Tots ells són evitables per trams que els vorejen, i que nosaltres aprofitem per obtenir millors fotos.


L'Anna, que els ponts li encanten, es dedica a fer el ruc. Jajaja!!


Un cop a dalt, les vistes són esplèndides. D'aquí li ve el nom de Le Panoramique!


El retorn, d'uns 30 minuts, és una mica perdedor al principi.

Recorregut, perfil i desnivells: Ferrada Le Panoramique

2 de setembre del 2010

Pic Carlit i llacs de la Bullosa, França

El Carlit, amb 2921m, és el pic més alt dels Pirineus Orientals. La seva ascensió, però, no és massa complicada i només requereix una mica de grimpada quan ja gairebé s'arriba al cim.


L'excursió comença a la presa del llac de la Bullosa (o Bouillouses), a la qual s'arriba per una pista asfaltada que surt de Mont-Louis (pista restringida al juliol i agost). Des d'aquest llac, el reflex del qual a primera hora del matí no deixa indiferent a ningú,


surt un un sender que volta un total de dotze llacs. Si no es vol pujar el Carlit, aquest circuit també és una excursió molt recomanable (que inclús podria escurçar-se si se segueix el recorregut curt, de nou llacs). Un cop s'arriba a l'estany de Soubirane, el camí s'empina cap a l'objectiu final i la vista es va aixecant, per damunt dels estanys.  


Un cop al cim, la vista és força bona, però s'està tapant per moments, així que decidim desfer el camí fins als llacs i baixar continuant el circuit llarg. 

El recorregut, perfil, desnivells i durada es troben al link  Pic Carlit